Overbodig XI: Wie verlost deze Eredivisionisten van de bank/tribune?

1 augustus 2019

Roy Beerens en Siem de Jong in betere tijden/BSR AGency

Het is 1 augustus en dat betekent dat de transfermarkt nog precies 1 maand open is. Een maand waarin er nog van alles kan gebeuren. Sommige spelers hopen op een droomtransfer, anderen hopen verlost te worden van de bank of de tribune van hun huidige club.


We kijken even naar die laatste categorie spelers. Dit is een elftal van Eredivisiespelers die hun heil beter ergens anders kunnen zoeken. We spelen in de 'Overbodig XI' in een lekker aanvallende 3-4-3-formatie.

Keeper: Benjamin van Leer (Ajax)
Bij Ajax zitten ze heel ruim in de keepers en Benjamin van Leer lijkt degene met het minste perspectief. André Onana en Bruno Varela staan sowieso boven Van Leer (27) in de pikorde. Daarnaast heeft Ajax met Kjell Scherpen en Dominik Kotarski 2 jongens voor de toekomst. Waar Van Leers toekomst ligt? Hopelijk voor hem en zijn carrière buiten Amsterdam.

Verdediging:

Trent Sainsbury (PSV)
Trent Sainsbury werd vorig seizoen verrassend toegevoegd aan de selectie van PSV. Toch kon de 27-jarige Australiër nooit potten breken. Na het vertrek van Daniel Schwaab kwam er een plekje vrij in de PSV-defensie, maar trainer Mark van Bommel koos voor Derrick Luckassen als vervanger. Na de komst van Timo Baumgartl lijkt Sainsbury nog een treetje te zijn gedaald in de pikorde. Tijd om te verkassen!

Renato Tapia (Feyenoord)
Renato Tapia: een gevalletje apart. Heeft van de clubleiding van Feyenoord te horen gekregen dat hij moet vertrekken, maar lijkt het zelf prima te vinden om te blijven. Toch zou het voor z'n carrière niet slecht zijn om wekelijks aan spelen toe te komen. In De Kuip lijkt dat niet mogelijk.


Jan-Arie van der Heijden (Feyenoord)
Is misschien de enige in dit lijstje met nog enig perspectief op speeltijd. Toch heeft trainer Jaap Stam duidelijk de voorkeur gegeven aan anderen achterin bij Feyenoord. De 31-jarige Van der Heijden heeft zelf weinig trek in die reserverol en wil verkassen. Ook hij heeft daar nog een maand de tijd voor!

Middenveld:

Bart Ramselaar (PSV)
Bart Ramselaar zit eigenlijk al jaren op een dood spoor in Eindhoven. Toch worden hij en PSV maar niet van elkaar verlost. Je zou zeggen dat er genoeg interesse moet zijn voor een 3-voudig international van 23. Lukt het Ramselaar nog om een nieuwe club te vinden?

Marko Vejinovic (AZ)
Vejinovic kwam vorig jaar rond deze tijd over van Feyenoord en speelde een belangrijke rol bij AZ. Door een zware blessure viel de 29-jarige middenvelder ver terug. AZ sleet hem afgelopen half jaar bij het Poolse Arka Gdynia. Hij is nu weer terug, maar mag van AZ eigenlijk wel weer op zoek naar een nieuwe club.

Zakaria Labyad (Ajax)
Dat succes ook slachtoffers kent, bewijst Zakaria Labyad. Verkaste vorig seizoen voor een redelijk bedrag (€6 miljoen) van FC Utrecht naar Ajax, maar kon de hevige concurrentiestrijd in Amsterdam niet winnen. Labyad (26) zal dit jaar ongetwijfeld voor zijn kansen gaan, maar lijkt opnieuw niet snel in aanmerking te komen voor speelminuten. Kan hij die niet beter ergens anders gaan zoeken?

Thomas Bruns (Vitesse)
Thomas Bruns bewees in z'n jaren bij Heracles Almelo een prima Eredivisiespeler te zijn. Toch kwam dat er een stapje hoger bij Vitesse niet helemaal uit. Ondanks een prima half jaartje bij FC Groningen hoeft de 27-jarige Bruns niet op al te veel speeltijd te rekenen in Arnhem.

Aanval

Roy Beerens (Vitesse)
Zo op te halen: een ervaren (31) vleugelaanvaller met 2 interlands voor Oranje achter z'n naam. Roy Beerens heeft van Vitesse te horen gekregen dat hij mag verkassen. Er zal toch wel een leuk clubje geïnteresseerd zijn in zijn diensten?

Siem de Jong (Ajax)
Arme Siem de Jong. In 2011 nog dé grote man van Ajax, anno 2019 zou je bijna vergeten dat hij nog speler is van de club. Mede door blessureleed lijkt hij dit jaar weinig te kunnen betekenen in het Ajax van trainer Erik ten Hag. Je zou De Jong op z'n 30e toch nog een paar mooie jaren in de basis van een goede club gunnen. Wie durft het aan?


Bjørn Johnsen (AZ)
Na een prima 1e Eredivisieseizoen durfde AZ het aan om Johnsen over te nemen van ADO Den Haag. In Alkmaar moest hij Wout Weghorst doen vergeten. Geen makkelijke opdracht, die dan ook jammerlijk mislukte. De 27-jarige spits heeft nu dan ook weinig toekomst AZ.

(Alle foto's in dit artikel zijn van BSR Agency)