Zo veel miljoen euro verdiende het Nederlands elftal al aan de Nations League

26 september 2022

Proshots
Nederland Elftal Oranje Belgie Nations League Opbrengsten Verdiend Winst euro Miljoen

Nederland heeft flink verdiend aan de succesvolle campagne in de Nations League. Zondag werd de groepswinst veiliggesteld na een 1-0-overwinning op België. Deze zege én eerdere prestaties leverden volgens NU.nl tot nu toe miljoenen euro's op.


Lees ook: Jurriën Timber prees Oranje na mooie avond tegen België: 'Knappe prestatie van ons'

Het winnen van de groep stond al garant voor een som van 2,25 miljoen euro. Hierdoor is het al zeker dat Nederland bij de eindronde van volgend jaar (juni 2023) nóg meer geld zal beuren. De startpremie bedroeg immers zo'n 2,25 miljoen euro.

Het land dat bij de Final Four als 4e en dus laatste eindigt, strijkt 2 miljoen euro op aan premies. De winnaar pakt 6 miljoen. De nummer 2 verdient 4,5 miljoen en het land op plek 3 krijgt 3,5 miljoen euro.

Verdiensten Nederlands elftal in de Nations League
Bij elkaar verdient de uiteindelijke 'eindwinnaar' een bedrag van 10,5 miljoen euro in totaal. Dat is volgens het eerder benoemde medium liefst 1,5 miljoen euro meer dan de nummer 2. De nummer 3 pakt in total 8 miljoen, het land dat als laatste eindigt 7.

Nederland verdient dus minimaal 7 miljoen euro aan het toernooi. Check hier een uiteenzetting van de verdeling van het prijzengeld in de Nations League.