NEC herovert koppositie in Jupiler League na winst op Jong PSV

admin • 23:21, 08-02-2018 / Laatste Update: 06:49, 05-01-2024

NEC is weer terug koploper in de Jupiler League. Die plek namen de Nijmegenaren over van Jong Ajax. Dat deden ze door in eigen huis met 2-0 te winnen van Jong PSV. NEC heeft nu 49 punten, 1 meer dan Jong Ajax. Dat team komt vrijdag weer in actie, tegen Telstar.

Jong PSV creëerde in de 1e helft de beste kansen, maar kon die niet omzetten in een voorsprong. Zo belandde een kopbal van Donyell Malen op de paal en ging een schot van Ramon Pascal Lundqvist over. Vlak voor rust scoorde de thuisploeg wel. Een schot van Sven Braken werd licht aangeraakt door Ferdi Kadioglu, die via zijn tegenstander Dirk Abels raak schoot.

Geen gelijkmaker

De Eindhovenaren, nummer 4 in de Jupiler League, kregen aan het begin van de 2e helft nog wel kansen op de gelijkmaker. NEC kwam in de slotfase echter niet meer echt in problemen. Abels, al ongelukkig in het duel met Kadioglu bij het doelpunt, kreeg na een forse overtreding op Calvin Verdonk de rode kaart. Arnaut Groeneveld bepaalde de eindstand na een counter op 2-0.