Ook VVV-Venlo doet Excelsior pijn op eigen veld

Martijn Baars • 00:53, 01-10-2017 / Laatste Update: 17:37, 12-12-2023

De droom van VVV blijft maar voortduren. Op bezoek bij Excelsior boekte de verrassende promovendus een prima 0-2 zege.

Excelsior pakte in het eigen stadion dit seizoen nog geen punt en kon er ook tegen de Limburgers naar fluiten. De openingsgoal van Clint Leemans was een plaatje. Na een slechte bal van Excelsior-keeper Ögmundur Kristinsson wipte de middenvelder van VVV de bal heel mooi in de goal: 0-1.

Eerste kans na rust meteen raak

De Rotterdammers zochten ook na die goal nog naar een opening, een piepklein gaatje in de verdediging van de Venlonaren, maar vond deze maar niet. En de eerste de beste kans van de bezoekers na rust was het direct raak. Na 70 minuten stond Ralf Seuntjens plots volledig vrij na een vrije trap. De aanvaller kon simpel de 0-2 binnen tikken.

Roze wolk boven Venlo

En zo blijft VVV door de interlandbreak tenminste nog 2 weken op zijn roze wolk zitten. 12 punten uit de eerste 7 wedstrijden, en een mooi plekje in de subtop. Een prestatie waar geen kenner voor het seizoen rekening mee had gehouden. En, als ze heel eerlijk zijn, waarschijnlijk ook niemand bij VVV.