Oss-fans verlaten stadion Fortuna Sittard na uur

admin • 23:02, 26-02-2016 / Laatste Update: 13:42, 12-12-2023

De malaise van de laatste weken heeft zich vrijdagavond voortgezet voor FC Oss, dat voor de 6e keer op rij niet wist te winnen. Laagvlieger Fortuna Sittard was met 3-0 te sterk voor FC Oss, dat zijn slechtste wedstrijd van het seizoen speelde en naar de 18e plek zakte. De meegereisde fans verlieten het stadion al na 62 minuten.

De spelers van FC Oss mopperden tijdens de warming-up al op het slechte veld van Fortuna, waarop goed voetbal amper mogelijk was. In de 11e minuut werd dat eens te meer duidelijk toen Felitciano Zschusschen in kansrijke positie kwam, maar de bal vervolgens opsprong. In de 17e minuut was Zschusschen met een schot van afstand wél gevaarlijk, maar Fortuna-doelman Ferhat Kaya reageerde attent. 2 minuten later had Zschusschen een mogelijkheid van dichtbij, maar stond Kaya opnieuw in de weg. Fortuna stelde daar weinig grote kansen tegenover, maar was wel feller dan de Ossenaren.

Omhaal Fortuna Sittard

In de 31e minuut kwam Fortuna uit het niets op voorsprong. Na een verre ingooi belandde de bal voor de voeten van Hutten, die FC Oss-doelman Xavier Mous met een omhaal wist te verschalken: 1-0. 3 minuten later had aanvoerder Jens van Son na goed voorbereidend werk van Nayib Lagouireh een prima kans, maar hij schoot van dichtbij naast. Ook daarna had Fortuna nog enkele mogelijkheden, maar FC Oss wist de schade voor rust te beperken.

Osse fans verlaten stadion in 62e minuut

Na rust begon FC Oss stormachtig, met een schot van Istvan Bakx in de korte hoek, maar opnieuw stond Kaya in de weg. Ook daarna drongen de Ossenaren aan, maar leidde dat aanvankelijk niet tot gevaar. In de 61e minuut knikte Jochem Jansen de bal uit een corner hard op doel, maar had Kaya weer een passend antwoord. Uit de corner die daarop volgde, knikte Jansen opnieuw gevaarlijk op doel, maar raakte hij de paal. 1 minuut later scoorde Fortuna wél; Hutten wurmde zich langs Paul Kok en frommelde de bal vervolgens voorbij Mous: 2-0. De Osse fans konden dat maar moeilijk verteren en verlieten het stadion. FC Oss gooide er daarna nog wel een slotoffensief uit, maar werd niet meer gevaarlijk. Van Son bepaalde de eindstand in de 91e minuut uiteindelijk op 3-0.