RIP Rob Rensenbrink: zo schrijven buitenlandse media over de legendarische linksbuiten
i

ANP

RIP Rob Rensenbrink: zo schrijven buitenlandse media over de legendarische linksbuiten

admin • 23:24, 25-01-2020 / Laatste Update: 00:53, 05-01-2024

Rest in peace Rob Rensenbrink (1947-2020). De linksbuiten die 2 WK-finales speelde. De topscorer van de Belgische competitie in 1973. Het slangenmens dat niet af te remmen was zodra hij een dribbel begon. Hoe schrijven buitenlandse media over de 46-voudig Oranje-international?

Het Belgische Het Laatste Nieuws begint zijn bericht met Rensenbrinks tijd in België. Hij speelde daar voor Club Brugge (1969-71) en Anderlecht (1971-80). En ook dik 30 jaar later was ons buurland Rensenbrink niet vergeten: "In 2007 verkoos een jury van (oud-)trainers, waaronder Jan Ceulemans, Wilfried Van Moer en Paul Van Himst, Rensenbrink tot de beste buitenlandse speler die ooit in de Belgische competitie actief is geweest."

Polen

Het Poolse Sport.pl verwijst onvermijdelijk naar de bal op de paal van Rensenbrink in de WK-finale van 1978. Dat is een eeuwigdurend trauma in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Wel feestelijk is dat Rensenbrink op datzelfde toernooi de 1000e WK-goal ooit maakte, tegen Schotland.

Italië

Het Italiaanse Calcio Fanpage noemt Rensenbrink een van de sterren van het Oranje van Johan Cruijff. De schrijver maakt poëzie van zijn omschrijving: "De linksbuiten wist met zijn overstapjes verdedigers te verbluffen en had de bal aan zijn voet gelijmd. Rensenbrink beheerste het totaalvoetbal tot in de perfectie en maakte van Oranje een harmonieuze machine die de tijd stil kon laten staan met zijn legendarische tactische vernieuwing."

Brilliant Orange

De schrijver David Winner schreef over het Nederlands elftal in 'Brilliant Orange'. Via Twitter deelt hij deze pagina over Rensenbrink:

WK

Dan sluiten we toch weer af met Rensenbrink en die 2 WK's. Hij maakte 6 goals en gaf 4 assists en was dus in totaal betrokken bij 10 Nederlandse WK-goals. Geen landgenoot deed hem dat na.