RKC Waalwijk pakt finaleplaats van play-offs en gooit Excelsior uit de Eredivisie

BSR/Soccrates

admin • 22:25, 22-05-2019 / Laatste Update: 01:35, 06-01-2024

RKC Waalwijk heeft Excelsior uit de Eredivisie gegooid. De 1e wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Excelsior wonnen de Waalwijkers in eigen huis met 2-1. In Rotterdam werd het woensdagavond in de beslissende wedstrijd 1-1. Daardoor daalt Excelsior af naar de Keuken Kampioen Divisie en speelt de ploeg van Fred Grim in de finale om promotie tegen Go Ahead Eagles.

RKC kon door de 1-2 voorsprong natuurlijk al met vertrouwen aan de wedstrijd beginnen. Na 38 minuten voetballen zag Ricardo Moniz, de trainer van Excelsior, het misgaan voor zijn ploeg. Stijn Spierings kopte knap binnen en zette de bezoekers op een heerlijke 0-1 voorsprong.

Spanning komt terug

Niet lang na ruste herpakte Excelsior zich een beetje. Elías Már Ómarsson maakte in de 49e minuut de 1-1 en bracht de spanning in de wedstrijd weer terug. Alsof het nog niet spannend genoeg was, kwam RKC in de 70e minuut met 10 man te staan. Doelpuntenmaker Stijn Spierings kreeg zijn 2e gele kaart van de wedstrijd voor een handsbal en kon gaan douchen.

Eredivisie in zicht

In de laatste 20 minuten van de wedstrijd hield RKC stand tegen Excelsior dat vol op de aanval ging spelen. Fred Grim en zijn ploeg hielden het hoofd koel en sleepten de 1-1 uit de strijd. In de finale van de play-offs mogen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles uitvechten wie volgend jaar in de Eredivisie mag voetballen.