Rojas schenkt Heerenveen met eerste Eredivisie-goal de zege

Bart van der Wijst • 22:22, 16-09-2017 / Laatste Update: 11:40, 07-01-2024

Heerenveen is nog altijd zonder nederlaag. De Friese club mag daarvoor Marco Rojas, die deze zomer overkwam van Melbourne Victory, bedanken. Hij maakte in de 2de helft de bevrijdende - en uiteindelijk winnende - 1-2. Het spel in het - let op - Van Donge & De Roo Stadion ging vrijwel gelijk op.

Excelsior kwam in de 1ste helft op een verdiende voorsprong. Het was aanvoerder Ryan Koolwijk die met een droge knal voor de openingstreffer zorgde.

Heul ander Heerenveen na de thee

Geen idee wat er gebeurde in de kleedkamer van Heerenveen. Maar er zat iets goeds in de thee. Arber Zeneli scoorde met iet wat geluk de 1-1, waarna de Friezen door pakten. Met - redelijk - goed voetbal probeerde ze de winst te pakken in Rotterdam. Invaller Marco Rojas zette Heerenveen met zijn eerste Eredivisie-treffer 20 minuten voor tijd op voorsprong na een fraaie combinatie in het strafschopgebied.