πŸŽ₯ | Aboukhlal lacht om fluitende AZ-fans: ‘Ben vaak genoeg belangrijk geweest’

22 mei 2022

AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal besliste het 2e duel in de halve finale van de Eredivisie play-offs met sc Heerenveen (2-0) als invaller en ging na afloop los tegen het eigen publiek. Aboukhlal werd bij zijn entree al cynisch ontvangen. Nadat hij scoorde uit een pass van Jordy Clasie, trok hij zijn shirt uit en stak hij zijn handen achter zijn oren.


Aboukhlal gaf bij ESPN aan er graag meer te willen maken. "Minimaal 2. In die minuten die ik heb gespeeld heb ik veel gecreΓ«erd. Dat is wel goed." Hij werd meteen gevraagd naar zijn reactie tegen en relatie met het AZ-publiek.

Aboukhlal vs AZ-fans
"Het is niet de 1e keer dat zij mij uitfluiten. Het is ondertussen lachwekkend. Dit is kinderachtig, ik ben vaak genoeg belangrijk geweest voor de club in de 3 jaar dat ik hier zit." Volgens Aboukhlal moet men voor antwoorden bij het AZ-publiek zijn.

"Er zijn heel veel dingen niet goed gegaan dit jaar, maar dat is bij iedereen zo", aldus de aanvaller. "Ik heb geen idee waarom de fans mij moeten hebben. Die vingers achter mijn oren zetten, is ook emotie. Ik ben blij dat ik dit heb gedaan."

Finales
Er resteren nog 2 wedstrijden voor AZ. Aboukhlal, die onlangs debuteerde in het Marokkaans nationale elftal, wil dolgraag die wedstrijden spelen. "Zolang ik bij een club ben, wil ik voor een basisplek gaan. We zijn nog niet klaar met het seizoen."

Ook ging hij in op zijn eigen toekomst. "Ik ben 3 jaar hier en had er veel meer uit willen halen. We hebben nog 2 wedstrijden te gaan, en het is niet nodig om op de toekomst in te gaan."