🎥 | Dit is waarom Martinez tijdens PSV-Ajax terecht géén rood kreeg: ‘Niet met kracht gestampt’

1 maart 2021

Heel Nederland viel zondagmiddag over scheidsrechter Danny Makkelie en vooral VAR Jochem Kamphuis heen. Tijdens PSV-Ajax stampte Lisandro Martinez op het been van Eran Zahavi, maar kwam de Ajacied weg zonder kaart. Niemand snapte dat met de VAR de Argentijn niet alsnog bestraft werd. Binnen de scheidsrechterswereld is er wel begrip voor. Dick van Egmond, scheidsrechtersbaas bij de KNVB, legt bij ESPN uit waarom het terecht was dat Martinez geen rood kreeg.


"Het is tegenwoordig volgens de regels geel, omdat het niet met kracht is en er wordt niet echt op het been gestampt. De VAR mag niet ingrijpen bij gele kaarten, maar hier was een gele kaart zeker op z'n plek geweest."

Check het fragment boven dit artikel!