Titelstrijd Jupiler League blijft spannend: Fortuna, NEC en Jong Ajax winnen nipt

Martijn Baars • 23:55, 13-04-2018 / Laatste Update: 14:43, 05-01-2024

De titelstrijd in de Jupiler League blijft, met 2 of 3 wedstrijden te gaan, superspannend. Koploper Fortuna Sittard won nipt met 2-0 van FC Den Bosch, maar zag de achtervolgers ook met een miniem verschil winnen.

Fortuna scoorde in de eerste 10 minuten liefst 2 keer, maar zag beide goals afgekeurd worden vanwege (vermeend) buitenspel. Toch zorgde Semedo nog voor rust voor opluchting in Limburg door de 1-0 te maken. Na rust voetbalde FC Den Bosch iets beter, maar kwamen de Brabanders niet écht gevaarlijk voor de Sittardse goal. Fortuna scoorde nog een keer via Semedo, maar ook die goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Pas in de slotfase trokken de Limburgers de zege binnen. In de 87e minuut scoorde Stokkers de bevrijdende 2-0.

Jong Ajax - FC Emmen 3-2

Jong Ajax leek een veel gemakkelijkere avond tegemoet te gaan tegen FC Emmen. Binnen 22 seconden stond het namelijk al 1-0 via Sierhuis. Toen voor rust ook nog eens de 2-0 (Nunnely) en de 3-0 (weer Sierhuis) op het scorebord werden gezet, leek er helemaal niks aan de hand. Maar na rust kwam er een heel ander Emmen uit de kleedkamer. Binnen 20 minuten stond het 3-2 via 2 goals van Bannink. De Kroatische doelman Kotarski van Jong Ajax hield de ploeg tijdens de belegeringen van Emmen daarna op de been, waardoor Jong Ajax alsnog de 3 punten over de streep kon trekken.

Helmond Sport - NEC 1-2

NEC beleefde een heerlijke eerste 10 minuten op bezoek bij Helmond Sport. Via Arnaut Groeneveld en Michael Heinloth stond het binnen 9 minuten 0-2 voor de Nijmeegse nummer 2 van de ranglijst. Robert Braber zorgde nog voor rust met een heerlijke knal voor de 1-2, maar dichter bij kwamen de Brabanders niet. In de tweede helft kreeg Ron Janzen van Helmond nog een rode kaart vanwege een slaande beweging tijdens een opstootje, waardoor NEC eenvoudig overeind kon blijven in de slotfase.

Topper Jong Ajax - NEC

Maandag staat de topper in de Jupiler League tussen Jong Ajax en NEC in Amsterdam op het programma. Die werd vorige week eigenlijk al gespeeld, maar toen stond de niet-speelgerechtigde speler Teun Bijleveld bij de Amsterdammers binnen de lijnen. De KNVB besloot dat dat duel, dat in 2-0 voor Jong Ajax eindigde, overgespeeld moet worden. Jong Ajax en NEC hebben dus nu nog 3 duels te gaan, Fortuna Sittard nog 2.

Andere uitslagen in de Jupiler League

Almere City - Jong PSV 2-1

52. Salasiwa 1-0, 75. Konings 1-1, 84. Mirani 2-1

FC Dordrecht - SC Cambuur 0-3

13. Crowley 0-1, 53. Barto 0-2, 78. Barto 0-3

Go Ahead Eagles - FC Eindhoven 1-3

42. Schenk 1-0, 47. Van Landschoot 1-1, 53. Lieder 1-2, 56. Lieder 1-3. Bijzonderheid: Werkhoven (GAE) kreeg rood in de 7e minuut.

Jong AZ - MVV Maastricht 3-1

15. Schroijen 0-1, 31. Kaandorp 1-1, 83. Jacobs 2-1, 86. Goudmijn 3-1

FC Oss - De Graafschap 1-4

14. Kamachi 1-0, 49. El Jebli 1-1, 56. Van Mieghem 1-2, 61. Tissoudali 1-3, 89. Serrarens 1-4

Telstar - Jong FC Utrecht 1-0

43. Platje 1-0 (pen.)

FC Volendam - RKC Waalwijk 0-1

43. Van Eijma 0-1