Avond kan niet slechter voor NEC, Twente geeft zetje naar afgrond

admin • 00:34, 16-04-2017 / Laatste Update: 16:30, 12-12-2023

FC Twente heeft de sportieve crisis bij NEC heviger gemaakt. De Tukkers wonnen thuis van de Nijmegenaren met 3-0. Twente staat daardoor op een veilige 7e plek, maar NEC is allesbehalve veilig. Zaterdag pakten belangrijke concurrenten in de degradatiestrijd Excelsior en Roda JC 3 punten. De avond kon dus niet slechter voor NEC.

NEC had voor aanvang van de wedstrijd maar liefst 5 wedstrijden op rij verloren. In de laatste 11 wedstrijden pakten de mannen van Peter Hyballa slechts 3 punten.

Hoge nood

De nood was dus hoog in Nijmegen en dat kwam een groepje 'supporters' op de wedstrijddag even duidelijk maken in de kleedkamer van NEC. Of dat heeft geholpen is de vraag, want NEC stond weer eens met lege handen na 90 minuten.

Snelle 1-0

Het stond al vrij snel 1-0 voor Twente. Vanuit een corner kopte Enes Ünal van dichtbij raak. Toch frappant, want hij is zeker niet de langste van de selectie.

NEC kon daar vrij weinig tegenover brengen. Het onsamenhangende team vocht vooral tegen zichzelf.

Mooie goal Jensen

Het duurde tot in de 2e helft voordat er nog een keer gescoord werd, en hoe! Fredrik Jensen dolde de verdediging van NEC en rondde heel knap af.

Rood?

Het verzet van NEC, dat nog steeds wanhopige pogingen deed om een gelijkmaker te forceren, leek daarna wel gebroken. De frustratie spatte er vooral vanaf bij Mohamed Rayhi. Hij kwam goed weg toen hij hard doorhaalde op een Twente-speler. Scheidsrechter Blom vond het niets.

3-0

De slotfase was niet leuk meer. NEC kon niets en Twente geloofde het wel. Toch scoorde Ünal nog de 3-0. De topscoorder van Twente gaf de supporters nog een kleine toegift met een mooi afgemaakt doelpunt.

NEC - Excelsior

Dankzij de winst is Twente zo goed als zeker van play-offs voor Europees voetbal. In Nijmegen is de sfeer waarschijnlijk een stuk minder goed. NEC staat een-na-laatste met 28 punten. Met nog 3 wedstrijden te spelen wordt het knap lastig om de play-offs om degradatie te ontlopen. Volgende week wacht de degradatiekraker, thuis tegen Excelsior. Zij wonnen zaterdag wél!