Excelsior verrast en pakt drie belangrijke punten van Vitesse

admin • 23:41, 15-04-2017 / Laatste Update: 02:50, 06-01-2024

Excelsior heeft zeer verrassend 3 punten gepakt tegen een mak Vitesse. Dankzij een beauty van een goal van Hasselbaink wonnen de Rotterdammers met 1-0 van Vitesse. Zij pakken daardoor 3 hele belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

Vitesse leek met het hoofd meer bezig met de bekerfinale die zij op 30 april spelen tegen AZ, want de Arnhemmers hadden het bijzonder lastig tegen laagvlieger Excelsior, dat de punten hard nodig had. Het is ongekend spannend in de kelder van de eredivisie, met 8 clubs op 5 punten van elkaar.

Prachtige goal

De Rotterdammers kwamen tijdens hun strijd tegen degradatie verrassend op voorsprong dankzij een prachtige goal van Nigel Hasselbaink. Na iets minder dan een kwartier spelen schoot hij de bal van veraf hard en fraai binnen.

Bijna weer Hasselbaink

Net toen Vitesse meer aanspraak leek te maken op een doelpunt, was Hasselbaink na een half uur spelen dichtbij zijn 2e treffer. Vitesse-keeper Eloy Room stond echter goed op te letten.

Vitesse probeert

Vitesse drong naarmate de rust naderde steeds meer aan, maar kon niet scoren. Al was Ricky van Wolfswinkel op slag van rust dichtbij de gelijkmaker. De spits tikte de bal net naast.

Vitesse is fel

Vitesse kwam fel uit de kleedkamer, maar wist dat niet echt in grote kansen om te zetten.

Mede daardoor behield Excelsior de voorsprong. Zij doen zéér goede zaken in de strijd om degradatie. Ze gaan dankzij de winst Roda JC weer voorbij en nemen afstand van Sparta en NEC. Vitesse blijft op een goede 5e plek staan.