Twente wint kansenfestival van Heerenveen dankzij dubieuze penalty (video)

admin • 21:21, 18-02-2017 / Laatste Update: 13:14, 12-12-2023

Heerenveen zal niet alleen boos zijn over het resultaat, maar ook op de manier waarop dat resultaat tot stand kwam. Zaterdagavond won Twente namelijk in eigen huis van de Friese ploeg met 1-0, maar de uitslag was niet helemaal een juiste afspiegeling van het spel op 't veld. Klich scoorde de enige goal via een door Ünal versierde strafschop.

Kansrijke openingsfase

Met kansen over en weer begon de wedstrijd als een spektakelstuk. Beide goalies moesten reddend optreden om hun doel leeg te houden. De thuisploeg was vooral in de openingsfase meerdere keren gevaarlijk.

Heerenveen ook gevaarlijk

Daarna was het Heerenveen dat het meeste aanspraak maakte op een doelpunt. Reza Ghoochannejhad had misschien wel de grootste kans. In de 17e minuut werd hij diep gestuurd waardoor hij 1-op-1 op de keeper kwam te staan, maar hij wachtte te lang, waardoor de verdediging van Heerenveen hem weer de bal kon ontfutselen.

Arber Zeneli had in de 28e minuut een soortgelijke kans. Dit keer speelde hij zichzelf vrij, waardoor hij ook zo'n beetje alleen op de keeper af kon. Alleen speelde Zeneli de bal op een cruciaal moment te ver voor zich uit. Daardoor kon Twente-keeper Nick Marsman ingrijpen.

Penalty?

Enes Ünal hoopte in de 34e minuut op een penalty, maar die kreeg hij niet. Hij werd volgens hem in de mangel genomen door 2 Heerenveen-verdedigers, maar Serdar Gözübüyük wuifde het weg.

Bij rust stond het nog 0-0 en dat mocht eigenlijk een groot wonder heten.

Toch nog een penalty voor Ünal

Ünal versierde in de 53e minuut een pingel. Hij slalomde door de Heerenveen-verdediging met als laatste pion keeper Erwin Mulder. Het was moeilijk te zien, maar als Mulder de Twente-aanvaller al raakte, dan was dat erg licht. Desondanks legde Gözübüyük de bal op de stip. Mateusz Klich maakte 'm koeltjes voor de thuisploeg: 1-0. Mulder kreeg voor zijn actie een gele kaart te zien. Beoordeel hieronder zelf of het een penalty was.

Bijna de gelijkmaker!

Heerenveen kwam in de 75e minuut bijna op gelijke hoogte met Twente. De druk van Heerenveen hield aan en dat resulteerde in een knal op de lat van Sam Larsson.

Goede zaken voor Twente

Heerenveen kwam ondanks een slotoffensief niet meer tot scoren in Enschede. Met de overwinning doen de Twentenaren goede zaken. Ze gaan Heerenveen voorbij op de ranglijst en stijgen naar de 6e plek. Heerenveen zakt naar plaats 7.