Een wedstrijd om snel te vergeten, maar Oranje plaatst zich bij Noord-Ieren wél voor het EK! 🤩

16 november 2019

Orange Pictures

Het Nederlands elftal heeft zich verzekerd van een ticket voor het EK 2020! De ploeg van bondscoach Ronald Koeman kwam zaterdagavond niet verder dan een hemeltergende 0-0 op bezoek bij Noord-Ierland, maar dat puntje was wel genoeg voor plaatsing.


De Noord-Ieren begonnen fel en zaten Oranje goed op de huid. Zo hadden Corry Evans en Josh Magennis de score kunnen openen, maar deden dit niet. Aan de andere kant was Steven Berghuis dichtbij. Zijn inzet belandde echter op de lat.

Penalty
Na een halfuur spelen wees de scheids opeens naar de stip. Joël Veltman kreeg de bal ongelukkig tegen zijn arm en de arbiter vond het zwaar genoeg om een penalty aan Noord-Ierland te geven. Steven Davis ging achter de bal staan om dit buitenkansje te benutten, maar schoot het leer huizenhoog over.

Het zat niet mee
Ook na de thee zat het niet echt mee voor Oranje. Ryan Babel zag zijn inzet worden gekeerd en Craig Cathcart werkte een voorzet bijna in zijn eigen doel. Invaller Luuk de Jong dacht nog een penalty mee te krijgen toen hij in de rug werd geduwd, maar de scheids floot (onterecht) voor buitenspel.

We zijn er weer bij
Toch is Nederland door dit gelijke spel zeker van een EK-ticket. Voor het eerst sinds het WK 2014 zijn we er dus weer bij op een eindtoernooi!