Willem II rolt Luxemburgs clubje op bij rentree in Europa

BSR Agency

Martijn Baars • 22:27, 16-09-2020 / Laatste Update: 02:00, 06-01-2024

Willem II heeft gedaan wat FC Utrecht 7 jaar geleden niet lukte: een heel klein Luxemburgs clubje uitschakelen in de Europa League. De Tilburgers rolden Progres Niederkorn op in het stadion van Differdange (de club die in 2013 FC Utrecht uitschakelde). Het werd liefst 5-0 voor Willem II.

Al vanaf de eerste minuut bleek Willem II véél beter dan de Luxemburgse tegenstander te zijn. Hoewel de 0-1 van Vangelis Pavlidis nog werd afgekeurd wegens buitenspel, stond het met rust wel al 0-3 voor Willem II. 2 keer Pavlidis en tussendoor Görkem Saglam zorgden voor de zeer comfortabele tussenstand.

Fans in de struiken

In de struiken om het stadion heen stonden honderden Willem II-fans, die vanuit Tilburg waren meegereisd. Ze wisten van tevoren dat ze het stadion niet in mochten, maar gingen toch mee om te zingen en fakkels te ontsteken bij ieder doelpunt. Dat leverde mooie beelden op.

Goals na rust

Willem II hield ook na rust niet in. Meteen na de aftrap scoorde Ché Nunnely de 4-0 en even later werd het ook al 5-0, dit keer dankzij een goal van Mike Tresor Ndashimiye. Daarna was het uitvoetballen geblazen en kwam keeper Robbin Ruiter geen moment meer in gevaar.

Rangers of Lincoln Red Imps

De volgende wedstrijd in (de 3e voorronde van) de Europa League speelt Willem II in ieder geval thuis in het Koning Willem II Stadion. De tegenstander is donderdag pas bekend, als de Schotse topclub Rangers op bezoek is geweest bij Lincoln Red Imps. Dat is een clubje van het piepkleine eiland Gibraltar. De thuiswedstrijd van Willem II is volgende week al, op 24 september.