Bayern geeft flinke billenkoek aan Arsenal: 5-1

Proshots

admin • 23:35, 15-02-2017 / Laatste Update: 13:45, 12-12-2023

Bayern München kan over drie weken met een gerust hart naar Londen reizen voor de Champions League-return met Arsenal. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti won woensdagavond in eigen huis met 5-1 en staat daarmee zo goed als met 1,5 been in de kwartfinale van het miljoenenbal.

De Duitsers begonnen fel aan de wedstrijd en namen de meeste kansen voor hun rekening. Dit resulteerde na elf minuten in een doelpunt van Arjen Robben. De Nederlandse vleugelspeler dribbelde richting het zestienmetergebied en besloot om plotseling uit te halen. De bal zweefde naar de rechterkruising en was onhoudbaar voor Arsenal-goalie Ospina.

Wat een wereldgoal van Arjen Robben! Hij jaagt de bal in de kruising en zet Bayern op 1-0 tegen Arsenal. #BAYARS #socialreplay pic.twitter.com/qs2xgYVYB9

— Veronica Televisie (@VeronicaTV) 15 februari 2017

Het doelpunt gaf Bayern vleugels, maar het maakte Arsenal ook sterker. De Engelsen moesten nu wel scoren en dat zorgde ervoor dat de mannen van Arsène Wenger iets meer gingen aanvallen, niet zonder resultaat. In de 30ste minuut beging Lewandowski een domme overtreding in het strafschopgebied en de scheidsrechter van dienst was resoluut: penalty. Alexis Sanchez ontfermde zich over de bal, zag zijn inzet in de linkerhoek worden gekeerd door Neuer, maar maakte het in de rebound nog knap af.

Het is weer gelijk! Alexis Sanchez mist een strafschop, maar herstelt zijn fout direct. Wat een wedstrijd. #BAYARS #socialreplay pic.twitter.com/MEIv7LNwqe

Twaalf minuten na rust zette Bayern bij name van Lewandowski orde op zaken. De Pool maakte zijn eerdere fout met een rake kopbal weer helemaal goed.

Goal Bayern, 2-1! Lewandowski scoort met een prachtige kopbal. #BAYARS #socialreplay pic.twitter.com/RweJHMICbq

Daarna ging het hard. Wellicht het mooiste doelpunt van de avond kwam op naam van Thiago. En dan was niet de goal zelf, maar de assist van Lewandowski. Met een slim en snel hakballetje zette hij de Spanjaard vrij voor Ospina. Afmaken was vervolgens een koud kunstje.

Nu gaat het hard: 3-1 Bayern. Thiago scoort en doet Arsenal nog meer pijn. #BAYARS #socialreplay pic.twitter.com/Xv1jytjSGE

Iets later kon Thiago voor de tweede keer juichen. De middenvelder ving de bal randje zestien op, twijfelde geen moment en haalde uit. Omdat het schot onderweg nog werd aangeraakt, lag Ospina al in de verkeerde hoek.

Amper bij te houden dit! 4-1 Bayern. Thiago maakt met wat geluk zijn tweede doelpunt van de avond. #BAYARS #socialreplay pic.twitter.com/vpn8Oj20rQ

In het resterende half uur leek Bayern het wel welletjes te vinden. De Duitsers beschikten over een ruime voorsprong en Arsenal lag als een dood vogeltje stil in de kooi. Wel waren er nog wat kansjes aan Duitse zijde, maar Costa en Martinez kregen de bal er maar niet in.

Toch kon de Allianz Arena nog één keer juichen. Thomas Müller, die Robben verving, bekroonde zijn invalbeurt met een treffer. Met een handige actie versloeg hij Arsenals goalie voor de vijfde keer van de avond.

Het wordt nog erger voor Arsenal: 5-1 Bayern. Thomas Müller straft geklungel van de Engelsen af! #BAYARS #socialreplay pic.twitter.com/BrV4FRD1Vf