EK-kwalificatie: 8 doelpunten bij Engeland - Kosovo, Ronaldo prikt er 4 bij Portugal (video's)

PA Sports

Brian Vesseur • 00:40, 11-09-2019 / Laatste Update: 06:55, 07-01-2024

De laatste EK-kwalificatiewedstrijden in deze interlandperiode zijn gespeeld! Het was een drukke bedoeling op dinsdagavond, met in totaal 7 wedstrijden. We lichten de mooiste voor je uit, onderaan dit artikel vind je alle uitslagen. Ook vind je video's van de mooiste doelpunten van de avond!

Engeland - Kosovo 5-3

Gekkenhuis in Southampton! Engeland won weliswaar, maar de thuisploeg maakte het zichzelf onnodig lastig tegen Kosovo. De bezoekers kwamen 0-1 voor, waarna Engeland vóór rust nog 5 keer scoorde: 5-1. Na de thee ging Kosovo weer op jacht naar doelpunten én met succes. Het werd dus 5-3.

Check hier de 2 goals van Jadon Sancho:

Litouwen - Portugal 1-5

Portugal kende veel moeite met Litouwen. Na 7 minuten kwamen de Portugezen wel al op voorsprong, door een rake penalty van Cristiano Ronaldo. Voor rust kwam Litouwen op gelijke hoogte. Na de rust scoorde Ronaldo nog DRIE keer: 1-4. Daarmee staat de vedette op 93 interlandtreffers.

Check hier het 4e doelpunt van Ronaldo:

Standen

Engeland leidt groep A met 12 punten uit 4 wedstrijden, Kosovo is de nummer 2 met 8 uit 5. In Groep B staat Portugal op de 2e plek met 8 punten uit 4 wedstrijden, Oekraïne leidt de dans: 13 punten uit 5 potjes.

In groep H stonden er 3 ploegen uit 12 uit 5, maar na vandaag hebben Frankrijk en Turkije er 3 punten bij. IJsland, dat ook op 12 punten stond, verloor van Albanië.