Thibaut Courtois kan na negen maanden blessureleed weer in actie komen bij Real Madrid
Thibaut Courtois werkt op het trainingsveld aan zijn herstel © Getty Images

Thibaut Courtois kan na negen maanden blessureleed weer in actie komen bij Real Madrid

17:29, 25-04-2024

Thibaut Courtois is klaar voor zijn rentree bij Real Madrid. Volgens trainer Carlo Ancelotti kan de doelman zaterdag 4 mei tijdens het competitieduel tegen Cádiz terugkeren onder de lat.

De 31-jarige Belg raakte in augustus vorig jaar zwaar geblesseerd aan zijn knie. Aan het einde van zijn revalidatieperiode moest Courtois zich nog laten helpen aan zijn meniscus, maar nu is hij vrijwel volledig hersteld.

Het competitieduel met Real Sociedad en de eerste ontmoeting met Bayern München in de halve finale van de Champions League komt nog te vroeg voor Courtois. Maar tegen Cádiz kan de doelman ruim een maand voor het EK zijn eerste minuten maken.

Bij afwezigheid van Courtois verving Andriy Lunin hem onder de lat. De keeper uit Oekraïne stopte twee strafschoppen tegen Manchester City in de kwartfinale van de Champions League. Tijdens de gewonnen El Classico ging Lunin wel pijnlijk de mist in bij de 0-1 van FC Barcelona.

Geen EK?

Of Courtois daadwerkelijk afreist met de Belgische ploeg naar het EK is nog maar de vraag. De Madrileen raakte vorig jaar in conflict met bondscoach Domenico Tedesco, die aan zijn nieuwe klus bij de rode duivels begon.

Courtois moest zijn aanvoerdersband inleveren nadat de Italiaanse coach had besloten dat Kevin de Bruyne zijn rol zou overnemen. Hoewel hij dus op tijd fit zal zijn voor het EK, lijkt de keeper het toernooi zeer waarschijnlijk toch te laten schieten.