Familie van piloot Ibbotson smeekt om geld voor zoektocht

9 februari 2019

GoFundMe

Nu het lichaam van Emiliano Sala gevonden is, is alleen piloot David Ibbotson (59) nog vermist. Hij bestuurde het vliegtuigje waarmee de Argentijnse spits van Nantes naar Cardiff zou vliegen, maar dus boven Het Kanaal verongelukte.


Familie van Ibbotson wil zo snel mogelijk duidelijkheid over hun geliefde, maar er is een probleem: een zoekactie is peperduur. Op de website GoFundMe, een internetplatform voor crowdfunding, lanceert de familie van Ibbotson nu een oproep om financiële steun.

Alles voor zijn laatste rustplaats
“Help alsjeblief om David Ibbotson thuis te brengen en hem het afscheid te geven dat hij verdient”, luidt het. “Als familie vertrouwen wij op mensen met een goed hart die ons de noodzakelijke fondsen willen bezorgen om onze geliefde papa, echtgenoot en zoon terug te brengen. We proberen deze tragedie en het verlies van 2 fantastische mensen een plaats te geven. Te moeten horen dat de zoektocht nu is stopgezet, maakt voor ons deze tragische periode enkel maar erger. Het is een ondraaglijke gedachte dat David zich ergens alleen bevindt. We willen dat hij naar huis komt, zodat we hem zijn laatste rustplaats kunnen geven.”

Flink bedrag
Zaterdagochtend had de familie van Ibbotson ongeveer 42.000 euro verzameld. Om de zoektocht met gespecialiseerde apparatuur te kunnen bekostigen, is ruim 340.000 euro nodig.