Fans Livingston beslissen: keeper krijgt nieuw contract met dank aan Twitter-poll

28 mei 2020

PA Wire/PA Images

Je reservekeeper houden of hem laten gaan? Livingston FC, de nummer 5 van de inmiddels gestopte Schotse competitie, wist het ook niet. Dus lieten ze de fans via een poll op Twitter het lot van doelman Gary Maley bepalen. De poll is inmiddels afgelopen en de keeper mag blijven. Dat het zo uit de hand zou lopen hadden de club en keeper ook niet verwacht.


Het contract van de 37-jarige Maley liep dit seizoen af. Hoewel de reservedoelman dit seizoen geen minuut speelde, wilden de supporters toch dat hij bleef. De keeper heeft een nieuw 1-jarig contract getekend. "Ik heb zoveel berichten gehad", zegt Maley tegen de BBC. "Ik krijg berichten en aanbiedingen van over heel de wereld. Ik zou graag een haartransplantatie doen, maar zo’n aanbieding heb ik helaas nog niet gehad.”

Andere baan
De 37-jarige Schot combineert zijn rol als 3e doelman met een andere baan. Toen hij naar het stadion werd geroepen om een afvoerprobleem te beoordelen, kwam er een plan uit. "Ik vond het niet meer zo nodig. Ik ben 37, mijn carrière is bijna voorbij. Geef het aan een jong talent.”

200.000 stemmen
Maar de club dacht daar anders over. "We zullen er een beetje plezier aan beleven zeiden ze, we houden een stemming op Twitter. Per stem zou er 1 dollar naar het goede doel gaan. Ze dachten dat er maar 500 stemmen binnen zouden komen.” Dat zijn er ‘iets’ meer geworden. Uiteindelijk zijn er bijna 200.000 stemmen binnen gekomen, waarvan 70 procent wilde dat de keeper bleef.

Pas op z'n 33e profvoetballer
Maley werd pas op 33-jarige leeftijd profvoetballer. Hij zag zijn ploeg binnen een paar jaar promoveren van het derde niveau naar de Schotse Premier League. De doelman heeft toegezegd zijn komende 2 maandsalarissen te doneren aan een goed doel. "Het is voor de John O’Byrne Foundation, die helpen echt zieke kinderen,” voegde Maley eraan toe.