Klaassen debuteert met minieme oefenzege tijdens rentree Rooney

Bart van der Wijst • 21:51, 13-07-2017 / Laatste Update: 06:04, 05-01-2024

Davy Klaassen heeft vandaag zijn officieuze debuut gemaakt voor Everton. Dat deed hij met een 1-2 zege tegen Gor Mahia, in Tanzania. Daar is de Engelse club voor een paar dagen op trainingskamp. In de wedstrijd maakte Wayne Rooney zijn rentree.

Diezelfde Rooney scoorde na 35 minuten met een mooi afstandsschot. 2 minuten later tekende Jacques Tuyisenge echter alweer voor de gelijkmaker namens Gor Mahia, een club uit Kenia. Kieran Dowell, die deze zomer het WK onder 20 won met Engeland, tekende in de 82ste minuut voor de winnende goal voor The Toffees.

Sponsordeal

Everton is op trainingskamp in Tanzania na een deal met de nieuwe shirtsponsor van de club, het Keniaanse gokbedrijf Sportpesa. Naast Davy Klaassen had ook doelman Maarten Stekelenburg een basisplaats gekregen van trainer Ronald Koeman.