Liverpool deelt dreun uit aan Manchester City en pakt flinke voorsprong in Premier League

BSR Agency

admin • 20:24, 10-11-2019 / Laatste Update: 14:26, 05-01-2024

Liverpool had een bliksemstart tegen Manchester City en stond binnen 20 minuten al op 2-0. Die voorsprong gaven ze in de 2de helft niet meer weg. Beide ploegen scoorden nog wel en zo werd het 3-1. In de Premier League heeft Liverpool nu 8 punten voorsprong op nummer 2 Leicester city.

Al na 6 minuten was het raak voor Fabinho. Hij kreeg alle vrijheid om net buiten het vijandelijke strafschopgebied superstrak raak te schieten. Even leek er vooraf nog een handsbal te worden gemaakt waardoor het doelpunt wellicht zou worden afgekeurd, maar zowel de VAR als de scheidsrechter liet de stand gewoon op 1-0 staan.

Salah verdubbelt voorsprong

Anfield ontplofte 7 minuten later weer van vreugde omdat Mohamed Salah voor de 2-0 zorgde. Liverpool en Manchester City maakten er een heerlijk voetbalgevecht van in ongekend hoog tempo. Ondanks dat beide teams nog wel kansen kregen om te scoren, stond het na 45 minuten genieten nog steeds 2-0 voor Liverpool.

Mané maakt feestje compleet

Blijkbaar is Liverpool gewoon goed in de eerste minuten dat ze op het veld staan, want kort na rust maakte Sadio Mané het 3de doelpunt van de avond. In de 51ste minuut keek City-trainer Pep Guardiola tegen een achterstand van 3 doelpunten aan.

Bernardo Silva zorgde ervoor dat de spanning nog wel even terugkwam in de slotfase. De aanvaller van Manchester City rondde in de 78ste minuut een lage voorzet knap af in de korte hoek: 3-1.