Liverpool gaat oefenpotjes spelen in honkbalstadions

24 april 2019

Getty Images

Liverpool gaat in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen vriendschappelijke duels spelen in de stadions van de honkbalteams New York Yankees en Boston Red Sox. Ook het Notre Dame Stadium in Indiana wordt door de koploper van de Premier League gebruikt voor een oefenduel.


Op 19 juli neemt Liverpool het in stadion, dat een capaciteit heeft van 77.000 toeschouwers, op tegen Borussia Dortmund. 2 dagen later is in Fenway Park, de thuisbasis van de Boston Red Sox, Sevilla de tegenstander. Op 24 juli is in het onderkomen van de Yankees Sporting Portugal de opponent. Het stadion in New York biedt plek aan ruim 54.000 toeschouwers.

,,We gaan naar drie ongelooflijk fraaie locaties", zei Billy Hogan, de commerciële baas van Liverpool. ,,Elk stadion heeft zijn eigen charme zoals wij dat ook kennen en we treffen drie geweldige tegenstanders."

Liverpool kan woensdagavond vanaf de bank toekijken wat Manchester City gaat doen in de titelstrijd. The Reds staan met een wedstrijd meer 2 punten voor op City, dat vanavond (21.00 uur) de derby tegen Manchester United speelt op Old Trafford.