Manchester City zonder moeite voorbij Newport en naar kwartfinale FA Cup

admin • 21:44, 16-02-2019 / Laatste Update: 04:11, 05-01-2024

Manchester City heeft de kwartfinales van de FA Cup bereikt. De regerend landskampioen van Engeland won zaterdag in de 5e ronde bij Newport County, dat uitkomt op het 4e niveau. Het werd 1-4.

De Duitser Leroy Sané maakte in de beginfase van de 2e helft het openingsdoelpunt. De aanvaller kreeg daarbij hulp van keeper Joe Day, die het schot niet goed pareerde. De bal kwam in zijn gezicht en hobbelde over de doellijn.

Middenvelder Phil Foden verdubbelde in de 75ste minuut de voorsprong voor Manchester City, dat de krachten wat spaarde voor de komende week. De Ier Padraig Amond scoorde kort voor tijd tegen, waarna Foden met zijn 2e treffer de marge weer op 2 bracht. In blessuretijd zorgde Riyad Mahrez voor de eindstand van 1-4.

Champions League op het programma

Manchester City speelt woensdag in de 8e finales van de Champions League de uitwedstrijd tegen Schalke 04. Volgende week zondag is de finale van de League Cup tegen Chelsea.

Het team van coach Pep Guardiola won in augustus al de Engelse Supercup en kan dit seizoen vijf prijzen winnen.