Marokko dankzij Amrabat naar laatste 16 Afrika Cup

AFP

admin • 22:57, 28-06-2019 / Laatste Update: 17:03, 05-01-2024

Niet Hakim Ziyech, maar Nordin Amrabat was vanavond de grote man bij Marokko. De voormalig PSV’er leidde tegen Ivoorkust de enige treffer van Youssef En-Nesyri in: 1-0. Dankzij de krappe zege is Marokko nu al zeker van de 8e finales in de Afrika Cup.

En-Nesry, die in de 23ste minuut op aangeven van Amrabat de 1-0 binnen tikte, kreeg in de 1e helft nog een grote open kans. Het was opnieuw Amrabat die hem voor de keeper zette, maar nu schoot En-Nesry tegen Sylvain Gbohouo aan.

Andere Nederlanders

Amrabat werd 8 minuten voor tijd vervangen door Ajacied Noussair Mazraoui, die in blessuretijd van dichtbij de lat raakte. Ex-Feyenoord Karim El Ahmadi, die tegen Namibië op de bank begon, mocht vanavond wel vanaf het eerste fluitsignaal starten.

Afzwakking

Na een aantrekkelijke 1e helft met kansen voor de Ivorianen Jonathan Kodjia en Serey Dié gaf Marokko na de rust minder weg. Ismaël Traoré was vlak voor tijd nog dicht bij de gelijkmaker. Zijn mooie omhaal werd echter gekeerd door doelman Yassine Bono.