Na 2 keer banken schiet Teun Koopmeiners Atalanta naar zege bij Hellas Verona

Eimert Pruis • 17:56, 12-12-2021 / Laatste Update: 03:55, 12-12-2023

Teun Koopmeiners heeft Atalanta aan de 3 punten geholpen bij Hellas Verona. Eindelijk mocht de Nederlandse middenvelder weer een keer vanaf de start beginnen en hij schreeuwde het uit toen hij in de 62e minuut de winnende maakte: 1-2.

Koopmeiners scoorde nog tegen Venezia op 30 november. Atalanta won toen met 4-0. De 2 wedstrijden daarna bleef hij 90 minuten op de bank zitten. Tot aan 12 december. In Verona kreeg hij zijn kans en greep hij die met beide handen aan.

Simeone scoorde weer

Hellas kwam nog wel op voorsprong in eigen huis. Wie anders dan goaltjesdief Giovanni Simeone was daar verantwoordelijk voor. Vanaf 11 meter maakte Aleksey Miranchuk nog voor rust gelijk.

Koopmeiners speelde een rustige degelijke wedstrijd, maar kreeg met een gelukje zijn goal en zijn moment. De oud-AZ-speler kreeg de bal net buiten de 16 voor zijn voeten en haalde uit. Via een been van een Hellas-verdediger veranderde de bal van richting, doelman Lorenzo Montipó stond erbij en keek ernaar.

Torino wint van Bologna

Eerder op de dag won Torino van Bologna met 2-1. In de Serie A klom Atalanta naar de 3e plaats, met 37 punten uit 17 wedstrijden. Napoli kan er nog overheen komen. De Napolitanen spelen zo tegen Empoli.