Newcastle na jaar afwezigheid meteen weer terug naar Premier League

admin • 00:45, 25-04-2017 / Laatste Update: 10:24, 12-12-2023

Newcastle United keert na een jaar afwezigheid terug naar de Premier League. The Magpies zijn na hun overwinning op Preston North End (4-1) zeker van promotie uit het Championship, waarin het met koploper Brighton & Hove Albion nog strijdt om het kampioenschap.

Maandagavond had de ploeg van Rafael Benitez aan een punt genoeg om te promoveren. De wedstrijd begin meteen goed, omdat Ayoze Pérez na zeven minuten al de score opende. Uit een hoekschop schoot hij goed raak.

De toon was gezet en het feestje op St. James' Park kon alvast een beetje beginnen. Toch maakte Preston nog gelijk via Jordan Hugill. Maar nog voor rust kon er weer opgelucht worden adem gehaald. Oud-Vitessenaar Christian Atsu scoorde na een counter.

Daarna was de buit wel binnen voor de thuisclub. Matt Ritchie wist met een penalty nog voor de 3-1 te zorgen, waarna Pérez het duel en de promotie definitief veilig stelde: 4-1.