Pleuris in Spanje: ‘7 spelers van Valladolid omgekocht voor duel met Valencia’

4 juni 2019

EFE Sports

Er heerst momenteel wat chaos in Spanje rondom de club Real Valladolid. Volgens de krant Mundo Deportivo zouden liefst 7 spelers zijn omgekocht om het duel met Valencia expres te verliezen op de laatste speeldag van La Liga. Hierdoor plaatste Valencia zich voor de Champions League.


De verdenking komt op basis van bronnen bij de politie, aldus Mundo Deportivo.

"Er zijn 7 spelers gekocht", zou voormalig profvoetballer Carlos Aranda, één van de verdachte, hebben gezegd in een gesprek dat is afgeluisterd door de politie. Op basis van afgeluisterde gesprekken en de contacten tussen profvoetballers, denken de onderzoekers dat het duel verkocht is.

Juiste resultaat
Aranda en voormalig Real Madrid-speler Raul Bravo zouden geld hebben ingezet op het afgesproken resultaat (0-2). Borja Fernandez, aanvoerder van Valladolid, zou de contactpersoon zijn geweest bij zijn ploeg. Volgens de onderzoekers hebben Aranda en Bravo de miljoenen die ze hebben verdiend, gedeeld met de spelers die betrokken waren bij de verloren wedstrijd.

Flink wat geregel
Enkele dagen voor het duel zou Bravo afgesproken hebben met Borja Fernandez in de kroeg Bar Corinto, waarvan laatstgenoemde de eigenaar is. Ook zou Bravo op de kantoren van Valladolid zijn geweest om de afspraken te maken.

Borja Fernandez zou op zijn beurt diverse spelers bij hem thuis hebben uitgenodigd om de uitslag te bespreken. Naar verluidt kreeg hij hiervoor minstens 50.000 euro. In een van de telefoongesprekken die onderschept werd, heeft Borja gezegd: 'Valencia moet de 1ste en de 2de helft winnen', wat ook gebeurde.

Volgens de onderzoekers wijst vooralsnog niets er op dat Valencia betrokken is bij de matchfixing.Bekijk hieronder de samenvatting van het duel: