Robben over mindere vorm Bayern: ‘Als we te veel gaan nadenken en stress krijgen, gaat het mis’

18 oktober 2018

Pro Shots / Witters

Bayern München speelt in de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg. En er móet gewonnen worden. "We hebben een overwinning nodig, dan ziet de wereld er ineens weer heel anders uit'', zegt Arjen Robben.


"Begrijp me niet verkeerd, maar ik moet altijd lachen als ik zie hoe ‘zwart-wit’ alles dan ineens is. Dan denk ik: dit is de voetbalwereld’', zegt Robben in het Duitse tijdschrift Kicker.

Bayern München begon het seizoen prima met een reeks overwinningen, maar sinds eind september hapert de machine ineens. Na het gelijkspel tegen FC Augsburg (1-1) volgde een nederlaag bij Hertha BSC (2-0). Bayern München mocht daarna van geluk spreken dat het een punt overhield aan de thuiswedstrijd tegen Ajax in de Champions League (1-1).

Vernedering
Slechts 4 dagen later werd de ploeg van de nieuwe trainer Niko Kovac voor eigen publiek vernederd door Borussia Mönchengladbach (0-3). De ‘Rekordmeister’, die al jaren met kop en schouders boven de rest in Duitsland uitsteekt, staat daardoor ‘slechts’ op de 6e plaats in de Bundesliga.

'Als we te veel nadenken, krijgen we stress'
"We hebben een overwinning nodig, dan ziet de wereld er ineens weer heel anders uit'', zegt Robben. "We moeten rustig blijven. Als we te veel gaan nadenken en stress krijgen, gaat het mis. Als je de resultaten van de afgelopen weken groter maakt dan ze zijn, praat je jezelf in een crisis.''