Roma zet Strootman op de bank maar wint wel

admin • 21:56, 27-09-2017 / Laatste Update: 19:39, 12-12-2023

AS Roma heeft zijn 1e uitwedstrijd in de groepsfase van de Champions League gewonnen. In Azerbeidzjan werd het tegen debutant Qarabagh FK 1-2. De Italianen hadden dat vooral te danken aan een goede openingsfase, met 2 goals in het 1e kwartier.

AS Roma kwam al in de 7e minuut op voorsprong, dankzij de Griekse verdediger Kostas Manolas, die scoorde uit een corner. Na de 0-2 van Edin Dzeko in de 15e minuut leek een monsterscore in de maak, maar de aansluitingstreffer van Pedro Henrique bracht in de 28ste minuut de spanning terug. Qarabagh was in de slotfase zelfs nog dicht bij een gelijkspel, maar een kopbal ging rakelings naast.

Kevin Strootman stond bij AS Roma niet in de basis. De vice-aanvoerder van het Nederlands elftal mocht pas 8 minuten voor tijd invallen.