Ter Stegen bekent gebrek aan voetbalkennis: ‘Ik weet er niks van’

29 maart 2020

BSR Agency

Marc-André Ter Stegen staat ondertussen al dik 3 seizoenen onder de lat bij FC Barcelona. Je zou misschien van de topspelers van de wereld verwachten dat ze hele dagen met voetbal bezig zijn, maar bij Ter Stegen is dat wel even anders. Doordat hij zo weinig voetbal kijkt, zit hij soms tijdens analyses van tegenstanders even met zijn mond vol tanden.


De doelman deed een opvallende uitspraak over zijn voetbalkennis. Hij gaf toe dat hij maar weinig voetbal kijkt en zo niet altijd op de hoogte is van wie waar precies speelt. "Ik kijk niet veel voetbal Ik kijk vooral als er mooie wedstrijden zijn of als een vriend speelt", vertelde hij aan El Pais. Zo kan het gebeuren dat hij soms door de mand valt als blijkt dat hij niet helemaal op de hoogte is.

'Weet niet eens hoe spelers heten'
"Ik weet niks van voetbal. Soms vragen ze me om een naam van een speler, maar dan heb ik geen idee." Zelfs in de Spaanse competitie overkomt hem dat weleens. "In La Liga weet ik soms niet hoe spelers heten. Pas als ik de video's zie dan herinner ik me wie het is en weet ik wel hoe ze over het veld bewegen. Het is misschien een beetje raar, maar zoiets gebeurt me nog weleens als we de tegenstander analyseren."