Villarreal boekt belangrijke zege op Vallecano in strijd om degradatie

BSR Agency

Brian Vesseur • 21:31, 17-03-2019 / Laatste Update: 09:46, 07-01-2024

Villarreal won zondagavond met 3-1 van Rayo Vallecano in La Liga. Een belangrijke overwinning voor de ploeg, want nu blijven ze op 4 punten van de degradatiestreep.

Rayo Vallecano kwam in de 20ste minuut op voorsprong door een goal van middenvelder Mario Suarez, maar na rust gaf de club uit de Madrileense arbeiderswijk Vallecas de wedstrijd helemaal weg. Door 2 goals van de Kameroense spits Karl Toko Ekambi stond het in de 52ste minuut al 2-1. In de 88ste minuut maakte Gerard Moreno ook nog de 3-1 voor Villarreal.

Degradatiekandidaten

Villarreal staat nu 17e met 29 punten. Daarmee houden ze voorlopig 3 ploegen onder zich: Celta de Vigo (25 punten), Rayo Vallecano (24 punten) en SD Huesca (22 punten).

Valencia - Getafe

Valencia, dat maandag honderd jaar bestaat, kwam in een uitverkocht Mestalla niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Getafe. Die club blijft daarmee zeer knap vierde in La Liga, een plek die over 10 duels recht geeft op deelname aan de Champions League volgend seizoen. Valencia maakte na rust wel een goal, maar deze werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Valencia staat nu zevende, met zes punten minder dan nummer vier Getafe.

Valencia en Villarreal staan binnenkort tegenover elkaar in de kwartfinales van de Europa League.