Zuur voor Nederland: Oekraïne-Oostenrijk eindigt NIET in een gelijkspel

Robert Hüsken • 21:52, 21-06-2021 / Laatste Update: 23:53, 04-01-2024

Oostenrijk is door de 1-0 overwinning op Oekraïne door naar de achtste finales van het EK voetbal. Het Alpenland werd 2de in poule C, achter Nederland. Oekraïne moet met 3 punten hopen dat het 1 van de 4 beste nummers 3 wordt op dit EK. Maar de uitgangspositie is niet heel goed.

Christoph Baumgartner zette Oostenrijk in de 21ste minuut al op 0-1. Even daarvoor had hij een botsing met zijn hoofd en daar bleef hij last van hebben. Daarom werd hij in de 32ste minuut toch maar gewisseld. Oostenrijk ging met deze voorsprong ook de rust in.

Na rust was eigenlijk wachten op de gelijkmaker van Oekraïne, maar dat land stelde echt zwaar teleur. Dat is niet alleen zuur voor Oekraïne zelf, maar ook voor Nederland.

Gelijkspel was gunstig voor Nederland

Zoals we eerder vandaag schreven was het voor het Nederlands elftal erg aantrekkelijk als dit duel tussen Oekraïne en Oostenrijk in een gelijkspel was geëindigd. Daardoor was de kans een stukje kleiner geworden dat Nederland in de achtste finales de nummer 3 uit de gevreesde poule F treft. Nu moeten we nog steeds vrezen voor het meest waarschijnlijke scenario: een wedstrijd tegen Portugal.

Stand poule C:

1. Nederland 3-9 --> door

2. Oostenrijk 3-6 --> door

3. Oekraïne 3-3 --> in de wachtkamer, maar 3 punten en een doelsaldo van -1 is waarschijnlijk te weinig.

4. Noord-Macedonië 3-0

Tegenstander achtste finales

Oostenrijk, de nummer 2 uit onze poule C, speelt op zaterdag 26 juni in de achtste finales in Londen tegen Italië. Nederland speelt een dag later om 18.00 uur in Boedapest.