3e divisionist wint vaker van Premier League-club dan Everton
i

VI-Images

3e divisionist wint vaker van Premier League-club dan Everton

Harry Nijland • 18:01, 17-02-2015 / Laatste Update: 08:34, 13-12-2023

Bradford City knikkerde zondag Sunderland uit het FA Cup-toernooi. Daarmee won de derdeklasser dit jaar vaker van een Premier League-tegenstander dan Everton.

Na de enorme stunt tegen Chelsea zorgde Bradford ook zondag tegen Sunderland voor een grote verrassing. Daardoor staat de in League 1 uitkomende club - het 3 niveau in Engeland - nu in de kwartfinale.

League Cup

Daarin speelt het tegen het in de Championship (2e niveau) uitkomende Reading FC. Zeker geen onmogelijke opgaaf voor een club die de laatste jaren naam maakt in de bekertoernooien. Want waar het nu de FA Cup is, schreef Bradford in 2013 historie door als vierdeklasser (!) de finale van de League Cup te halen. Daarin was Swansea City met 5-0 te sterk, maar onderweg werden clubs als Arsenal en Aston Villa verslagen.

Everton

Met hun prestaties van de laatste weken in de FA Cup zorgt Bradford City voor een paar leuke feitjes. Zo heeft het in 2015 van meer Premier League-clubs gewonnen, dan bijvoorbeeld Everton, dat in 8 duels maar 1 keer wist te winnen.