Aad de Mos ziet 3 interessante clubs voor Frank de Boer in de Eredivisie
i

Getty Images

Aad de Mos ziet 3 interessante clubs voor Frank de Boer in de Eredivisie

Martijn Baars • 17:38, 25-07-2020 / Laatste Update: 18:18, 08-01-2024

Alweer lukte het Frank de Boer niet zijn contract bij een club uit te dienen. De trainer die eerder ontslagen werd bij Internazionale en Crystal Palace, vertrok vrijdag ‘in goed overleg’ bij het Amerikaanse Atlanta United. Grote vraag: hoe nu verder met de coach, die 4 seizoenen op rij zo succesvol was bij Ajax?

Zijn afscheidsspeech op de officiële website van Atlanta United kon nauwelijks correcter, kort nadat het vertrek van Frank de Boer bij de MLS-club bekend was gemaakt. "Ik ben dankbaar voor de kans die ik heb gehad”, zei hij. "Coachen en wonen in Amerika was een geweldige ervaring. Ik wil de spelers, coaches en staf bedanken voor al hun steun.”

Zal aan hem knagen

Toch zal het vertrek uit Atlanta, waar De Boer in december 2018 neerstreek, aan hem knagen. Juist omdat de 112-voudig international eerder ook al voortijdig vertrok bij Internazionale en Crystal Palace. Na een ronduit succesvolle periode bij Ajax, de club waarmee De Boer 4 seizoenen op rij kampioen van Nederland werd, is zijn trainersloopbaan redelijk in het slop geraakt.

Aad de Mos: 'Hij moet in de spiegel kijken'

"Er zijn heus de nodige verzachtende omstandigheden te noemen voor zijn vertrek bij Atlanta”, stelt oud-trainer Aad de Mos. "Dat Frank met Josef Martínez zijn beste speler kwijt is. Dat hij na de coronaperiode meteen 3 keer verloor. Maar uiteindelijk zal Frank ook in de spiegel moeten kijken. Waar past mijn werkwijze nu eigenlijk? Geloof mij, niet bij elke club zitten ze te wachten op ‘onze’ voetbalfilosofie. Hartstikke mooi, hoor, dat Ajax-DNA. Alleen: dat is lang niet bij elke club in te voeren.”

'Hij moet een goede keuze maken'

De Mos: "Frank zal nu een goede keuze moeten maken. En niet afgaan op zijn zaakwaarnemer, als je begrijpt wat ik bedoel. Als ik Frank was, zou ik nu rustig wachten op een club waar hij zijn voetbalvisie daadwerkelijk tot uitvoering kan brengen.”

Heerenveen, AZ of Willem II

De Mos heeft het dan over bijvoorbeeld Heerenveen of AZ, die ook mooi voetbal willen spelen. Al ziet hij nóg een interessante Eredivisie-club voor de man die als voetballer onder meer speelde voor Ajax, FC Barcelona en Glasgow Rangers. "Ik zou de combinatie Frank en Willem II een mooie vinden”, stelt de Hagenaar. "Die club noemt zich graag het Ajax in het klein. En dat is het in feite ook: 4-3-3, mooi voetbal. Willem II zou ideaal zijn voor Frank. Dan kan hij daarna weer de stap naar het buitenland maken.”

View this post on Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@fdeboerofficial) op