Aanhoudingen rond wedstrijd Feyenoord

Aanhoudingen rond wedstrijd Feyenoord

Harry Nijland • 23:34, 02-10-2014 / Laatste Update: 14:59, 13-12-2023

ROTTERDAM - De politie in Rotterdam heeft donderdagavond 19 aanhoudingen verricht rond de met 2-1 gewonnen wedstrijd van Feyenoord tegen Standard Luik. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Nog voor het begin van de thuiswedstrijd van Feyenoord in De Kuip braken vechtpartijen uit. Belgische fans slaagden erin een hekwerk te vernielen, waardoor ze in een leeg buffervak terechtkwamen. Daar probeerden de relschoppers de strijd aan te gaan met aanhangers van Feyenoord.

Stewards
Toegesnelde stewards konden verdere escalatie voorkomen. Met hulp van de mobiele eenheid konden de Belgische heethoofden naar hun eigen vak teruggedrongen worden. Het duel kon daarna alsnog zoals gepland, om 19.00 uur beginnen. De situatie in het volgepakte stadiongedeelte achter het Belgische doel bleef onrustig.

Verzoek
In de niet uitverkochte Kuip zaten ruim 2000 fans van Standard Luik. De directie van Feyenoord deed in de aanloop naar het duel een oproep aan de eigen aanhang om zich goed te gedragen. Door onder meer illegaal vuurwerk heeft de Rotterdamse club dit seizoen al ongeveer 50.000 euro aan boetes moeten betalen aan de UEFA.