Achilles'29 na fraaie zege van laatste plek af

18:34, 28-09-2014 / Laatste Update: 10:08, 13-12-2023

WAALWIJK - Achilles'29 heeft alle frustraties van de voorbije weken van zich afgespeeld tegen RKC. De Groesbeekse club was zondag in Waalwijk veel te sterk voor de degradant uit de eredivisie: 0-4. Enige tegenvaller was het vroege uitvallen van Rutger Worm.

RKC en Achilles speelden zondag het kelderduel in het betaalde voetbal. De Waalwijkers degradeerden afgelopen jaar uit de eredivisie en hielden na zeven duels in de eerste divisie alleen Achilles, tot zondag hekkensluiter, op doelsaldo onder zich.

Bij RKC vertrokken van de zomer meer dan 20 spelers en ook op financieel vlak kende de club moeilijke tijden. RKC was afgelopen week dan wel gered van de ondergang, maar sportief wachten zware tijden. Dat bleek wel tegen de Groesbeekse semi-profs. Achilles had vanaf het begin de overhand en speelde bij vlagen zeer verzorgd.

Achilles kwam ook vroeg op voorsprong. Thijs Hendriks vond na 6 minuten de ruimte op rechts bij Tim Verhoeven. Zijn voorzet werd door Kürsad Sürmeli knap ingekopt: 0-1. Na een halfuur verruimde Freek Thoone de marge. De spits werd na een vrije trap in het strafschopgebied onderuit getrokken door Sandro Calabro. Thoone schoof de strafschop vervolgens feilloos achter RKC-doelman Arjan van Dijk: 0-2.

RKC was pas na 38 minuten dicht bij een treffer, maar doelman Leon ter Wielen van Achilles was alert op de inzet van Ismaïl Yildirim.

Vrij snel na rust liep Achilles verder uit. Opnieuw Sürmeli stond aan het einde van een mooie aanval over veel schijven. Hendriks legde voor en de 19-jarige middenvelder schoot onder Van Dijk door raak: 0-3. RKC zocht daarna wel de aanval, maar dat ging met weinig overleg. Achilles kwam amper in de problemen.
Na 76 minuten maakte Hendriks de middag voor de Waalwijkse fans nog erger. De topscorer van Achilles trok vanaf links naar binnen en knalde de 0-4 binnen, zijn 5e goal van het seizoen. Achilles klom door de tweede winst een aantal plaatsen.

RKC Waalwijk - Achilles'29 0-4 (0-2)
6. Sürmeli 0-1, 30. Thoone (penalty) 0-2, 52. Sürmeli 0-3, 76. Hendriks 0-4.
Geel: Van Arnhem (RKC), Zeller (Achilles).

Achilles: Ter Wielen; Verhoeven, Dingil, Zeller, Van de Groes; Sürmeli, Kaak, Worm (27. Shanwary), Van Steen; Hendriks, Thoone (61. Wiafe).