Aguero mist waarschijnlijk stadsderby door hamstringblessure

Aguero mist waarschijnlijk stadsderby door hamstringblessure

admin • 10:02, 09-10-2015 / Laatste Update: 12:09, 13-12-2023

Manchester City dreigt Sergio Aguero opnieuw een periode te moeten missen. De Argentijnse aanvaller ging tijdens het WK-kwalificatieduel met Ecuador vrijdag met een hamstringblessure het veld af. Daardoor is de kans groot dat 'Kun' later deze maand de stadsderby met Manchester United mist.

Naar hamstring grijpen

Aguero, die met het rugnummer tien van de geblesseerde Lionel Messi speelde, liep de kwetsuur halverwege de eerste helft op toen hij een sprint inzette op een dieptepass. De kleine spits greep naar zijn hamstring en werd kort daarna op een brancard van het veld gedragen. Zijn vervanger Carlos Tevez kon niet voorkomen dat Ecuador door twee late goals uiteindelijk won in Buenos Aires (0-2).

Angst bij City

De blessure is niet alleen slecht nieuws voor Argentinië, dat nu naast Messi woensdag in de kwalificatiewedstrijd tegen Paraguay waarschijnlijk ook niet kan beschikken over de andere steraanvaller. Ook Aguero's werkgever Manchester City is bang voor de ernst van de spierblessure. Later deze maand, op 25 oktober, gaan de Citizens op bezoek bij stadsgenoot en aartsrivaal Manchester United.

Trefzeker

Aguero was net hersteld van een knieblessure en de snelle spits was vorige week nog van grote waarde voor zijn club. De Argentijnse vedette besliste de Champions League-ontmoeting met Borussia Mönchengladbach vanaf de penaltystip en scoorde in de competitie tegen Newcastle United maar liefst vijf keer voor Manchester City.

Lees ook: ‘Viking’ Fordham (106 kilo lichter) is terug op hoogste niveau

Lees ook: ‘Barcelona heeft interesse in Dirk Kuyt’

Lees ook: Nijhuis: Ronaldo een arrogant ventje? Niets is minder waar