'Ajax haalt Jorge Sanchez terug van FC Porto en verkoopt hem aan Mexicaanse club'
Jorge Sanchez / Getty Images

'Ajax haalt Jorge Sanchez terug van FC Porto en verkoopt hem aan Mexicaanse club'

17:33, 29-01-2024 / Laatste Update: 17:35, 29-01-2024

Ajax lijkt Jorge Sanchez te gaan verkopen aan Cruz Azul. Dat meldt Fabrizio Romano maandagmiddag. De Mexicaan speelt momenteel op huurbasis bij FC Porto, maar komt daar weinig aan de bak.

Door de drukte in Amsterdam zou je de 26-jarige Sanchez bijna vergeten. Ajax verhuurde hem afgelopen zomer aan FC Porto, waar hij weinig aan spelen toekomt. De 38-voudig Mexicaans international viel wel vijf keer in in de Champions League, maar Porto heeft hem eigenlijk niet zozeer nodig.

Als Sanchez op twintig wedstrijden voor Porto uitkomt, moet de Portugese club hem automatisch kopen voor vier miljoen euro. Dat lijkt er dus niet van te komen, want volgens Romano gaat Cruz Azul hem ophalen. De club doet het dit seizoen matig en staat zestiende in de nationale competitie. 

Francisco Conceiçao

Als een soort package deal wil Ajax dat Porto dan wel Francisco Conceiçao definitief overneemt. Ook de buitenspeler speelt op huurbasis voor de club. Momenteel is het zo dat als Conceiçao in 25 wedstrijden minimaal 45 minuten in actie komt, FC Porto hem sowieso moet overnemen voor tien miljoen euro.

Periode bij Ajax

Sanchez speelde slechts één seizoen voor Ajax, waarin hij wel vaak mocht opdraven als invaller van Devyne Rensch. Hij kwam tot zeventien wedstrijden in de Eredivisie, vijf in de Champions League en vier in de TOTO KNVB Beker. Ajax nam hem in de zomer van 2022 voor vijf miljoen euro over van Club America.