Ajax verlengt met talent De Ligt: Uitkijken dat je niet naar beneden keldert
i

ANP

Ajax verlengt met talent De Ligt: Uitkijken dat je niet naar beneden keldert

admin • 17:56, 01-12-2016 / Laatste Update: 17:05, 12-12-2023

Matthijs de Ligt en Ajax blijven nog wat langer aan elkaar verbonden. De 17-jarige verdediger heeft zijn contract bij de Amsterdammers met 1 jaar verlengd en ligt nu tot medio 2019 vast.

Debuut

De Ligt maakte eerder dit seizoen, in de bekerwedstrijd tegen Willem II, zijn debuut voor Ajax 1. Hij scoorde meteen, maar dat is bij debutanten van Ajax wel vaker het geval. In de competitie kwam het jonge talent tot 1 wedstrijd.

Mooi jaar

De Ligt maakt een stormachtige ontwikkeling door. In augustus maakte hij pas zijn eerste minuten voor Jong Ajax en zat hij al eens bij de selectie voor een Europese wedstrijd, tegen Paok Saloniki. ''Het is tot nu toe een heel mooi jaar geweest. Het gaat erg snel. Het is nu hosanna, maar je moet uitkijken dat je niet naar beneden keldert. We zijn er hard mee bezig om dat te voorkomen'', valt te lezen op de website van de Amsterdammers.

Voor De Ligt is het nu zaak zoveel mogelijk minuten te maken en een vaste waarde te worden in de selectie van Peter Bosz: ''Uiteraard is het doel om straks wekelijks in de Arena te spelen.''