Alireza onthult: 'Ajax bood meer dan ze ooit hadden gedaan voor een speler'
i

BSR/Soccrates Images

Alireza onthult: 'Ajax bood meer dan ze ooit hadden gedaan voor een speler'

admin • 16:07, 11-04-2020 / Laatste Update: 10:03, 15-01-2024

Een opmerkelijke onthulling van voormalig AZ-speler Alireza Jahanbakhsh. De vleugelspits was in het seizoen 2017/2018 topscorer van de Eredivisie en dus had de Iraniër de clubs voor het uitkiezen. Ajax wilde zelfs zó ver gaan, dat ze hun eigen transferrecord wilde breken.

Jahanbakhsh vertrok in de zomer van 2018 uiteindelijk voor 19 miljoen euro naar Premier League-club Brighton & Hove Albion. "Ik had veel interessante aanbiedingen. De meest serieuze waren van Ajax en PSV", zegt Alireza in een interview met Persian Football. "Ajax bood zelfs meer dan ze ooit hadden gedaan voor een speler, maar AZ liet me niet naar een andere Nederlandse club gaan. Ze deden me een beter voorstel, maar ik besloot dat ik wilde vertrekken." Miralem Sulejmani was op dat moment de duurste Ajacied ooit. De Serviër kwam in 2008 over van Heerenveen voor 16,25 miljoen euro.

Nog meer interesse

Het blijft alleen niet bij Nederlandse interesse, want hij kon ook in Italië of Duitsland spelen. "Er waren gesprekken met Napoli en ik had goede aanbiedingen uit Duitsland, waaronder van een club die altijd in de top 5 speelt" [...] "Ik had nog een contract voor 2 jaar en AZ bleef de vraagprijs verhogen. Alleen in Engeland konden ze zich mij nog veroorloven."

Doelpunten

Eind 2019 maakte Alireza zijn 1e doelpunt Brighton. Dat leverde toen de nodige emoties op. Op nieuwjaarsdag scoorde hij met deze heerlijke omhaal tegen Chelsea.