Allardyce: Geen bondscoach door powerpoint

Allardyce: Geen bondscoach door powerpoint

admin • 18:57, 12-10-2015 / Laatste Update: 06:47, 13-12-2023

De opvolger van Dick Advocaat bij Sunderland, Sam Allardyce, is ervan overtuigd dat hij in 2006 bondscoach van Engeland had moeten worden. Dat 'Big Sam' het niet werd, lag aan de krakkemikkige faciliteiten bij de Engelse bond, meent hij. Uiteindelijk koos de FA voor Steve McClaren en dat werd een regelrecht debacle. Engeland wist zich niet te plaatsen voor het EK in Zwitserland en Oostenrijk.

The Sun heeft de autobiografie van Allardyce al ingezien. ,,Hoe langer ik erover nadacht, des te meer vond ik dat ik het moest worden", zegt hij in het boek. De trainer had zich tot in de puntjes voorbereid op zijn sollicitatiegesprek. Met een powerpointpresentatie was hij ervan overtuigd dat hij de FA zou overrompelen. Het gebrek aan apparatuur om de powerpoint af te spelen, zorgde ervoor dat Big Sam alles moest uitprinten. ,,Er ontbrak niets aan mijn presentatie. Niemand zou het beter hebben kunnen doen."

Powerpoint

Hij kwam van een koude kermis thuis. ,,Voorzitter Brian Barwick vertelde mij dat er geen faciliteiten waren om de powerpoint te showen. Ik moest alles uitprinten. Tot zover de progressieve FA", schrijft een sarcastische Allardyce.

De manager is van mening dat hij de baan had moeten krijgen. Nog steeds acht hij zichzelf geschikt. ,,Ik vind dat ik altijd een kans moet krijgen als de functie weer vacant wordt. Dat is geen ijdelheid of mezelf ophemelen. Mijn cijfers spreken voor zich. Ik ben ambitieus en wil nog steeds bondscoach worden, maar ik heb nu minder kans, terwijl ik er nu nog meer klaar voor ben", aldus Big Sam.

Lees ook: ‘Real Madrid boos op Gareth Bale’

Lees ook: Vijf redenen waarom Oranje naar de play-offs gaat

Lees ook: Amateurvoetballer schopt scheidsrechter (video)