Andersen te weinig in actie voor uitverkiezing
i

ANP

Andersen te weinig in actie voor uitverkiezing

Harry Nijland • 14:23, 02-06-2015 / Laatste Update: 00:50, 13-12-2023

Lucas Andersen kwam dit seizoen te weinig in actie om een plek in de Jeugd EK-selectie van Denemarken af te dwingen. Dat zegt Jess Thorup, bondscoach van de jeugdploeg van Denemarken.

In zijn thuisland werd er met verbazing gereageerd op het uitsluiten van Andersen. Thorup heeft in een telefoongesprek tekst en uitleg gegeven aan de middenvelder. "Ik kan niet alleen maar aanvallers meenemen naar het EK", citeert de Deense krant Ekstra Bladet. "Ik heb hem vergeleken met de andere spelers die tot mijn beschikking staan en besloten hem niet te selecteren."

Vooral het aantal wedstrijden dat Andersen (niet) heeft gespeeld, zijn doorslaggevend geweest in zijn beslissing. "Hij had veel ups en downs. Voor een jonge speler is dat logisch. Maar ik heb ook gegeken naar wat hij heeft gebracht voor onze ploeg en daarom was ik hem wel een uitleg verschuldigd. Hij heeft ons geholpen het EK te bereiken, maar ik moet nu kiezen voor de beste spelers." Zijn ploeggenoot Victor Fischer zit overigens wel bij de selectie.

Krijg het belangrijkste en leukste sportnieuws gratis via Whatsapp op je mobiel. Lees hier hoe het werkt en uit welke 14 groepen – waaronder 8 over voetbal – je kunt kiezen.