Arsenal herstelt zich van Europese blamage

18:07, 01-03-2015 / Laatste Update: 07:24, 13-12-2023

LONDEN - Arsenal heeft zich zondag in de Premier League met een 2-0-thuiszege op Everton hersteld van de blamage in de Champions League woensdag tegen AS Monaco, waar het in de heenwedstrijd van de achtste finale thuis met 1-3 van verloor.

Uitgerekend de wegens zijn zwakke optreden tegen Monaco verguisde Olivier Giroud schoot The Gunners vlak voor rust op voorsprong uit een hoekschop van Mesut Özil. Een van richting veranderd schot van Tomas Rosicky betekende in de laatste minuut van de officiële speeltijd de beslissing.

Arsenal blijft door de zege derde in de Premier League en ziet de achterstand op nummer twee Manchester City slinken tot vier punten, omdat die ploeg eerder op de dag verloor bij Liverpool (2-1). De beste drie gaan rechtstreeks naar de Champions League, de nummer vier speelt één voorronde.