Barça kan na zege bij Alavès morgen al kampioen zijn (video's)

BSR

Sjors Tanis • 01:22, 24-04-2019 / Laatste Update: 05:50, 05-01-2024

FC Barcelona is nu wel heel dicht bij het kampioenschap in La Liga. De Catalanen wonnen met 0-2 bij Alavès en kunnen morgen eventueel al de titel vieren bij een nederlaag van Atlético Madrid (thuis tegen Valencia).

Barça heeft nu 80 punten met nog 4 wedstrijden te spelen. Achtervolger Atlético heeft 68 punten, maar speelt morgen dus nog. Een snelle rekensom leert dat een nederlaag van Atlético ervoor zorgt dat FC Barcelona al na de 34e speelronde kampioen van Spanje is.

Doelpunten na pauze

De koploper had op bezoek bij Alavès lange tijd moeite om het net te vinden. Na de pauze maakte Barça echter het verschil. In de 54e minuut scoorde talent Carlos Aleña de 0-1 en na een uur verdubbelde Luis Suárez de marge. Het bleef bij 0-2, waardoor Barça morgen dus kampioen is als Atlético verliest.

Messi valt in

Lionel Messi begon bij Barça op de bank. De Argentijnse superster kwam na de 0-2 in het veld voor Ousmane Dembélé. Messi kreeg wat rust, aangezien Barça ook nog altijd meedoet in de Champions League (halve finale) en de beker (finale).

Check hieronder de 0-1 van Aleña:

Check hieronder de 0-2 van Suárez: