Barcelona op weg naar record

Barcelona op weg naar record

admin • 13:29, 08-12-2015 / Laatste Update: 15:08, 12-12-2023

FC Barcelona kan de eerste club worden die de wereldbeker voor clubteams drie keer keer wint. De Spaanse topclub stroomt volgende week binnen in de halve finale in de wereldbeker voor clubteams. Donderdag begint het toernooi, dan staan Sanfrecce Hiroshima (Japan) en Auckland City (Australië) tegenover elkaar.

De Catalanen wonnen de wereldbeker al in 2009 en 2011 en kunnen de eerste club worden met drie titels op het WK, dat sinds 2000 in toernooivorm wordt gehouden. De afgelopen acht jaar ging de hoofdprijs zeven keer naar een Europese deelnemer. De Braziliaanse club Corinthians doorbrak in 2012 de traditie door Chelsea in de finale te verslaan. Bayern München en Real Madrid zorgden de afgelopen twee jaar echter weer voor een vertrouwd beeld.

River Plate

Aan de twaalfde editie van het WK doen zeven clubs mee; de zes continentale kampioenen en Sanfrecce Hiroshima als kampioen van gastland Japan. De enige serieuze uitdager van de Europese titelhouder komt doorgaans uit Zuid-Amerika. De Argentijnse club River Plate debuteert als winnaar van de Copa Libertadores op het WK voor clubs. 'Los Millonarios' (de miljonairs) stromen net als Barcelona pas tijdens de halve finales in en hopen de Catalaanse miljonairs op 20 december in Yokohama te treffen in de eindstrijd.