Voor Barcelona is Ajax niet meer dan een voorgerecht

Voor Barcelona is Ajax niet meer dan een voorgerecht

Harry Nijland • 13:02, 20-10-2014 / Laatste Update: 13:31, 13-12-2023

In Barcelona gaat het amper over de wedstrijd van dinsdag tegen Ajax. De wedstrijd tegen Real Madrid en het grandioze record dat Messi kan breken zijn het gesprek van de dag.

Waar FC Barcelona - AFC Ajax barst van de historie en vroeger een duel der giganten zou zijn, is het nu voor de Spaanse sterrenploeg weinig meer dan een eenvoudig voorafje dat de smaakpapillen moet doen ontwaken voor een spetterend hoofdgerecht.

Het is zelfs maar de vraag of Lionel Messi, de geweldenaar die er vorig seizoen 3 inschoot in de thuiswedstrijd tegen Ajax, van de partij is. Zaterdag wacht in Bernabeu een veel belangrijker opdracht. Niet alleen is aartsrivaal Real Madrid de tegenstander, maakt Luis Suárez zijn debuut voor Barcelona en is er de tweestrijd tussen Messi en Ronaldo, bovenal kan de kleine Argentijnse baltovenaar een historisch record uit de boeken knallen.

251 is het magische getal dat zelfs de ongekende scoringsdrift van Ronaldo naar de achtergrond duwt. Zoveel doelpunten maakte de 8 jaar geleden overleden Telmo Zarra voor Athletic de Bilbao in de hoogste Spaanse voetbaldivisie. Messi staat na zijn doelpunt van zaterdag tegen Eibar op 250 (Ronaldo op 190). Het zou wat zijn als Messi uitgerekend in het hol van de leeuw het uit 1955 stammende record breekt.

Een ode aan Telmo Zarra:

https://www.youtube.com/watch?v=-4ZFfLUddcM