Bayern München haalt voor dertig miljoen euro concurrent voor Noussair Mazraoui
Sacha Boey / Getty Images

Bayern München haalt voor dertig miljoen euro concurrent voor Noussair Mazraoui

16:59, 28-01-2024

Bayern München heeft dertig miljoen euro neergelegd bij Galatasaray om Sacha Boey daar op te halen. Dat betekent een concurrent voor Noussair Mazraoui in Duitsland.

De 23-jarige Boey speelde sinds de zomer van 2021 bij Galatasaray. De Fransman kan ook als linkervleugelverdediger uit de voeten. Mazraoui is momenteel geblesseerd en het is nog onbekend wanneer hij terugkeert. De Marokkaanse oud-Ajacied heeft een spierblessure. De andere rechtsback, Bouna Sarr, staat tot het einde van het seizoen aan de kant met een gescheurde kruisband.

Joshua Kimmich, die een paar jaar geleden nog de vaste rechtsback van Bayern München was, is ook geblesseerd. Sinds een aantal seizoenen is hij vaste waarde op het middenveld.

Dun bezaaide verdediging

Raphael Guerreiro staat nu vaak op rechtsback. De Portugees is van origine linksback, waar Alphonso Davies de nummer één-keuze is in München. De verdediging van Bayern München is sowieso redelijk dun bezaaid: Dayot Upamecano is geblesseerd, terwijl Kim Min-Jae op de Azië Cup actief is. Afgelopen wedstrijd stonden Matthijs de Ligt en Eric Dier centraal achterin.