Be the bondscoach: welke XI maakt Noord-Ierland met de grond gelijk?
i

Beeldbewerking Sportnieuws

Be the bondscoach: welke XI maakt Noord-Ierland met de grond gelijk?

admin • 14:42, 09-10-2019 / Laatste Update: 05:10, 08-01-2024

Donderdagavond is hét moment voor het Nederlands elftal om de 2e plaats in groep C van Noord-Ierland over te nemen. In De Kuip kan Oranje voor de kwalificatie van het EK 2020 op basis van doelsaldo de Noord-Ieren voorbij. Maar met welke 11 spelers moet bondscoach Ronald Koeman dat doen? We leggen de keuze aan jou voor!

Na de overwinning tegen Duitsland en Estland tijdens de vorige interlandperiode lijkt een overwinning op de Noord-Ieren een koud kunstje. Ze hebben weliswaar 12 punten uit 5 wedstrijden, maar in 4 van die wedstrijden speelde het tegen Estland of Wit-Rusland: niet de moeilijkste start. Het is dus de vraag of Ronald Koeman aan zijn succesformatie vasthoudt of enkele nieuwe spelers de kans geeft. Hier mag jij die keuze voor hem maken!

Tactiek

Het zal niet als een verrassing komen, maar je selecteert jouw elftal als of ze in een 4-3-3-formatie spelen. De rest van de tactiek (of je met de punt naar achteren of voren speelt) laten we volledig aan jou over.

*Let op! Sommige spelers kunnen op meerdere posities uit de voeten. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat wanneer je een speler hebt gekozen op de ene positie, hij niet meer op een andere positie kan spelen!

Keeper

Sinds Koeman bondscoach is, heeft Jasper Cillessen vrijwel alle interlands gekeept. Ook voor de komende duels lijkt hier geen verandering in te komen. Ben jij het daarmee eens, of moet Kenneth Vermeer of Marco Bizot een kans krijgen?

[poll id="1699"]

Linksback

Ook hier lijkt Daley Blind een zekerheidje, al blijft het niet de positie waar hij elke week bij Ajax speelt. Wordt het tijd voor Patrick van Aanholt op die positie, of misschien wel Nathan Aké?

[poll id="1701"]

Centrale verdediging

2 posities zijn hier te verdelen en het lijkt van tevoren al beslist wie hier zullen spelen. Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt lijken onafscheidelijk, al heeft laatstgenoemde een erg moeilijke periode bij Juventus. Wordt het tijd om hier iemand anders neer te zetten?

Je mag hier 2 namen invullen.

[poll id="1702"]

Rechtsback

Is Denzel Dumfries hier nog steeds zeker? Hij is de enige pure rechtsback, al kunnen Stefan de Vrij en Joël Veltman hier ook uit de voeten.

[poll id="1700"]

Middenveld

Een hoop keuzes en dat is niet zonder reden. Vrijwel iedereen hier maakt aanspraak op een plek. Het trio De Roon, Wijnaldum en Frenkie de Jong wordt vaak opgesteld, maar wordt het niet tijd voor Donny van de Beek of een andere naam?

Je mag hier 3 namen invullen!

[poll id="1703"]

Links- en rechtsbuiten

Op de linkerkant maakte het oude rot Ryan Babel indruk op Ronald Koeman. Het is echter de vraag wie er rechtsbuiten staat. Wordt dat Quincy Promes, Donyell Malen of toch iemand anders?

Je mag hier 2 namen invullen.

[poll id="1705"]

Spits

Is Memphis hier nog weg te denken? Het lijkt er niet op, al zijn er nog voldoende andere opties. Denk bijvoorbeeld aan Luuk de Jong, of Donyell Malen. Opties genoeg!

[poll id="1706"]

Nederland speelt donderdagavond om 20.45 uur tegen Noord-Ierland. Dan wordt bekend welke XI in de basis staan.